Aktivitetskalender

Mai 2017
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Kommende aktiviteter

Ingen hendelser
 
 
 

Andre publikasjoner

MiRA-Senteret har siden 1994 utgitt MiRA-Magasinet to ganger i året. Etter 15 år utga vi i 2009 et avsluttende dobbeltnummeret, før vi nå går over i til et nettmagasin i 2011. En viktig del av vårt arbeid gjennom 20 år har vært dokumentasjon. Vi produserer også bl.a. brosjyrer, rapporter og filmer som omhandler senterets engasjement.

Her kan du bl.a. bestille publikasjoner, samt lese artikler og anmeldelser.

 

Håndbok Barnevern i et mangfoldig samfunn

Boken er basert på erfaringer og kunnskap innhentet gjennom MiRA-Senterets mangeårige arbeid med tematikken, samt prosjektarbeid der både minoritetsmødre og barnevernsarbeidere har delt sine synspunkter og perspektiver gjennom dialogmøter, kurs og samtalegrupper. Barnevern håndbok

Boken retter søkelyset mot de utfordringene som oppstår i møtet mellom barnevernet og minoritetsfamilier, og drøfter hvordan et mangfoldsperspektiv kan integreres i barnevernets arbeid og praksis.

Ønsker du å bestille håndboken? Send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

MiRA-Senterets rapport: "Et liv uten vold for alle - også for kvinner med minoritetsbakgrunn"

MiRA-Senterets rapport "Et liv uten vold for alle - også for kvinner med minoritetsbakgrunn" ble lansert i oktober 2015 og belyser forskjellige former for vold, og drøfter ulike muligheter til å støtte kvinner i prosessen for å komme ut av voldsspiralen. Samtidig blir de struktruelle utfordringene som MiRA-Senteret erfarer at mange kvinner med minoritetsbakgrunn utsettes for, belyst.

rapport vold

Rapporten tar  utgangspunkt i følgende problemstillinger:

- Hvilke forhold/mekanismer bidrar til å gjøre kvinner med minoritetsbakgrunn spesielt sårbare for å bli utsatt for vold, og hvilke former for vold forekommer?

- Hvordan håndterer hjelpeapparatet vold i nære relasjoner, hva er utfordringene?

- Hvordan kan vi forebygge vold mot kvinner med minoritetsbakgrunn i likestillingslandet Norge, og sikre bedre rettsvern for voldsutsatte kvinner?

Rapporten kan bestilles ved å sende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og koster kr. 200 per eksemplar.

Gratisbrosjyrer og -plakater

 Brosjyrer og plakater er gratis å laste ned som PDF. Ved bestilling av trykte utgaver pr brevpost tilkommer adm.gebyr + porto.

Les mer: Gratisbrosjyrer og -plakater

Bøker

MiRA-Senteret har siden 1995 utgitt flere bøker som bl.a. setter fokus på minoritetskvinners situasjon i Norden.

Les mer: Bøker

Rapporter

 Prosjektrapport om psykisk helsearbeid blant unge jenter, kvinner og barn. Selvutvikling og hverdagsmestring, kjønn og rasisme i et likestillingsperspektiv, ekteskap og skilsmisse i islamsk rettspraksis og norsk lovgivning.

Les mer: Rapporter

Temahefter

 Aktuelle temahefter om blant annet omskjæring, tvangsekteskap, likestilling for minoritetskvinner i Norge, utdanning og arbeid og vold i nære relasjoner.

Les mer: Temahefter

Diverse

 Støtt oss; Kjøp en fin t-skjorte med «Jenter Kan» på eller en kopp til noen du er glad i eller til deg selv – og støtt samtidig vårt arbeid.

Les mer: Diverse

 
 
 
 

Facebook

Vi er også på:

 Facebook     Twitter

Instagram Instagram

  | © 2017 MiRA-Senteret | PB 1749 Vika, 0121 Oslo | Storgata 38, Oslo | Telefon 22 11 69 20 | post@mirasenteret.no | Domene og webhotell av Sircon.|