Nyhetsbrev fra MiRA-Senteret november 2019

November har vært en innholdsrik måned med svært varierte møter, kurs og aktiviteter. I månedens nyhetsbrev kan du lese om våre innspill til Kunnskapsdepartementets forslag til ny lov om integrering. Vi har også vært i London og møtt sterke kvinneaktivister og drøftet økende islamofobi, muslimske kvinners rettigheter og Empowerment. Sist, men ikke minst ønsker vi å rette en stor takk til alle som deltok på vår minnerike jubileumskonsert, 27. oktober. Her kommer en stemningsrapport med bilder fra noen av de mange magiske øyeblikkene den kvelden. 

Islamofobi og muslimske kvinners rettigheter

Islamofobi og muslimske kvinners rettigheter

Islamhatet er på sterk oppgang i hele Europa og i løpet av det siste tiåret har vi sett at nasjonalistiske, populistiske og høyreekstreme bevegelser har fått økt innflytelse, både i Norge og i Europa. MiRA-Senteret syns det er på høy tid at vi setter fokus de komplekse problemstillingene og den offentlige diskursen som muliggjør hatet og fremhever sterke muslimske kvinner både på grasrotnivå, i media og i politiske verv.

Les mer...

---
Ny lov om integrering – Stiller urealistiske krav som vil ramme sårbare grupper hardt

Ny lov om integrering – Stiller urealistiske krav som vil ramme sårbare grupper hardt

Kunnskapsdepartmentet har i disse tider ute en ny lov om integrering og endringer i statsborgerloven på høring. MiRA-Senteret uttrykker i vår høringsuttalelse positivitet til en rekke av grepene regjeringen forslår for å styrke kvaliteten på introduksjonsprogrammene, men er svært kritiske til forslaget om å heve kravet til ferdigheter i norsk muntlig fra nivå A2 til nivå B1 for å få rett til statsborgerskap.

Les mer...

---
Stemningsrapport fra vår jubileumskonsert

Stemningsrapport fra vår jubileumskonsert

Søndag 27.oktober inviterte MiRA-Senteret til jubileumskonsert for å feire over 30 år med likestillingskamp. Vi takker alle som bidro til en magisk kveld og ønsker å dele en stemningsrapport med dere.

Les mer...