Nyhetsbrev fra MiRA-Senteret desember 2019

Da var det tid for årets siste nyhetsbrev fra MiRA-Senteret. Det har vært et spennende og hektisk jubileumsår. I denne utgaven kan du lese mer om dialogmøte "Felles kultur, men kroppen er min!" som vi arrangerte i Bergen og noe om vårt volds-og helseforebyggende arbeid med kvinner og barn. Vi vil med dette også benytte anledningen til å ønske alle sammen en riktig GOD JUL og gleder oss til et nytt spennende år.

«Felles kultur, men kroppen er min!» Dialogmøte i Bergen

«Felles kultur, men kroppen er min!» Dialogmøte i Bergen

MiRA-Senteret får stadig henvendelser fra hjelpeapparatet som ønsker mer kunnskap om hvordan møte unge jenter og kvinner med minoritetsbakgrunn som har spørsmål om seksuell helse og grensesetting. Vi har tidligere god erfaring med å arrangere dialogmøter mellom minoritetskvinner og hjelpeapparatet i Oslo, men siden henvendelsene fra hjelpeapparatet kommer fra hele landet, valgte vi denne gangen å arrangere dialogmøtet i Bergen.

Les mer.

Helseforebyggende arbeid for kvinner og barn

Skiglede, samhold og kompetanseheving på Beitostølen

En svært viktig del av MiRA-Senteret sitt helhetlige volds- og helseforebyggende samt integreringsfremmende arbeid er å skape inkluderende møteplasser der barn, unge jenter og kvinner kan delta i fellesskap, utveksle erfaringer og bygge nettverk. Helgen 6-8. desember arrangerte vi derfor hyttetur til Beitostølen med både skikurs, sosialt samvær og workshop for kvinner og unge jenter om grensesetting, sosial kontroll og vold i nære relasjoner.

Les mer.

MiRAs årskavalkade 2019

MiRAs årskavalkade 2019

MiRA-Senterets jubileumsår går nå mot slutten og vi vil takke alle våre frivillige og samarbeidspartnere som har bidratt til at MiRA-Senteret har nådd nye høyder i år. Her kommer noen av høydepunktene i bilder.

Les mer.