Nyhetsbrev fra MiRA-Senteret januar 2020

Et nytt år er allerede godt i gang og på MiRA-Senteret ser vi frem til et nytt år med mange viktige helhetlige tilbud og aktiviteter for kvinner, unge jenter og barn med minoritetsbakgrunn. I månedens nyhetsbrev inviterer vi til spennende lunsjseminar om "Beijing +25- Innvandrere, flyktninger og minoritetskvinners rettigheter. Hvor står vi?" 

Gjennom artikkelen "Moralsk forpliktelse eller rettighetspolitikk"? oppfordrer vi samtidig til en prinsipiell diskusjon om alle menneskers rettigheter i dagens politiske debatt.

---
Lunsjseminar: Beijing +25- Innvandrere, flyktninger og minoritetskvinners rettigheter. Hvor står vi?

Lunsjseminar: Beijing +25- Innvandrere, flyktninger og minoritetskvinners rettigheter. Hvor står vi?

Meld deg på i dag!

MiRA-Senteret har i 30 år stått på barrikadene og vært en sterk stemme som setter fokus på innvandrere, flyktninger og minoritetskvinners rettigheter og var også til stede i Beijing i 1995. Torsdag, 5.mars inviterer vi til lunsjseminar der vi skal løfte frem noen av de sterkeste likestillingskampsakene for minoritetskvinner de siste 25 årene og synliggjøre hvilken endring som har skjedd for å forbedre deres situasjon i Norge.

Les mer...

---
Moralsk forpliktelse eller rettighetspolitikk?

Moralsk forpliktelse eller rettighetspolitikk?

Den siste uken har det vært politisk storm rundt hjemhentingen av den norske kvinnen som giftet seg med en mann som var medlem av IS og hennes to barn. Det spekuleres nå både i alvorligheten i guttens helsetilstand og saken har brakt heftige diskusjoner knyttet til om hjemhentingen var moralsk riktig å gjennomføre. MiRA-Senteret ønsker igjen å oppfordre til en prinsipiell diskusjon som fokuserer på alle barns rettigheter, særlig de aller mest sårbare- barn født i krig.

Les mer...