MiRA-Senterets nyhetsbrev november 2020

Med økende koronasmitte i samfunnet er vi nå i en ny periode med sosial nedstenging. Og i denne måneds nyhetsbrev kan du blant annet lese om MiRA-Senterets bekymring rundt den siste tidens debatt og påstander om at det er innvandrerbefolkningen som er skyld i den økende smitten. Du kan også lese om minoritetskvinners erfaringer med et diskriminerende boligmarked og om det tragiske partnerdrapet på småbarnsmoren Cansel. 

---
«Innvandrer-smitten»

«Innvandrer-smitten»

«Innvandrersmitten bekymrer» slo en av Norges største aviser opp på forsiden forrige uke. Tittelen ble etter kort tid og mye oppmerksomhet endret, men ballen hadde allerede begynt å rulle. Dagen etter våknet vi til politiske anklagelser om at innvandrere i mindre grad bryr seg om pandemien. Slike påstander er ikke bare feilaktige, de er farlige og har alvorlige konsekvenser.

Les mer...

Boligpolitikk i krisetider

Boligpolitikk i krisetider

Det å ha et trygt sted å bo, er et helt grunnleggende behov vi alle har. I Norge er de aller fleste som ikke har kapital nok til å kjøpe egen bolig, prisgitt det private utleiemarkedet. Prisene på leiemarkedet er høye, og det å finne seg en bolig i dagens marked er vanskelig for mange. På MiRA-Senteret møter vi kvinner som opplever langt flere hindringer enn andre, når de prøver å finne seg en egnet bolig.

Les mer...

Bilde flukt

Hvorfor snakker vi ikke om Cansel?

Fredag den 30. oktober ble en ung kvinne fratatt sitt liv. Det var 22 år gamle Cansel Godek. Hun ble drept hjemme i sin egen leilighet, av ekskjæresten som også er far til deres datter. Bare 22 år gammel, mistet hun hele livet hun hadde foran seg. Nå må hennes datter, familie og venner fortsette livet uten henne. Hver dag kommer de til å bære med seg en sorg og et savn etter Cansel.

Les mer...