Last ned programmet som PDF >>

Kurs: Magedans
ImageMiRA-Senteret ønsker velkommen til vårens magedanskurs. Magedans er en god form for trening som gir kroppsbeherskelse og bevegelighet. Kursene skal også bidra til å skape vennskap og bygge nettverk mellom minoritetskvinner. Kursene holdes av Siw Øksnes, en erfaren magedanserinne som har holdt kurs og opptrådt gjennom flere år.

NB! I forkant av hvert kurs blir det holdt et obligatorisk orienteringsmøte på MiRA-Senteret.

TRINN 2 (viderekommende)
Datoer: Hver tirsdag i perioden 9/2–30/3
Tid: kl. 17.00–18.00
Orienteringsmøte: Onsdag 3/2, kl. 17.00–17.30 på MiRA-Senteret.
Kursavgift: kr. 350,- betales på orienteringsmøtet.

TRINN 3 (avansert)
Datoer: Hver tirsdag i perioden 6/4–25/5
Tid: kl. 17.00–18.00
Orienteringsmøte: 24/3, kl. 17.00–17.30 på MiRA-Senteret.
Kursavgift: kr. 350,- betales på orienteringsmøtet.

Sted for begge kurs:
Orient Dansestudio i Arbeidergata 4 (ved Karl Johans gate og Lille Grensen).

 

Åpent Hus! – Hver onsdag
ImageHver onsdag er det åpent hus på MiRA-Senteret. Ønsker du å søke på internett, lese i vårt rikholdige avisarkiv, diskutere en bok eller en film? Vil du slå av en prat over en kopp te/kaffe? Da er du hjertelig velkommen til MiRA-Senteret hver onsdag. Les mer >>

Datoer: Hver onsdag, kl. 15.00–19.00
Sted: MiRA-Senteret

 

Boksirkel
MiRA-Senteret ønsker velkommen til boksirkel. Målet og hensikten er å samle unge og voksne kvinner rundt et tema og en bok, slik at man sammen får en leseropplevelse og i ettertid snakker rundt temaene boken tar opp. Bøkene velges ut med omhu, fordi det er ønskelig med en temarelatert diskusjon i etterkant. Bøkene berører emner vi på senteret møter daglig, samt samfunnsrelaterte, historiske og dagsaktuelle temaer.

Datoer: 3/2, 7/4, 2/6, 11/8, 6/10, 1/12
Sted: MiRA-Senteret

I forkant av hvert møte vil det være et møte på en halvtime for de som ønsker å være med på neste bok.

 

Samtale- og selvutviklingsgruppe
MiRA-Senteret har jevnlig samtalegrupper for minoritetskvinner. Gruppene bidrar med hjelp til selvhjelp, samtidig som deltakerne får bygget egne nettverk. Ønsker du å delta ta kontakt med oss.

 

Filmkveld
På filmkveldene vises det filmer fra hele verden. Filmene tar opp aktuelle og viktige temaer. Etter filmvisningen er det satt av tid til diskusjon og refleksjon, hvor vi forsøker å se filmens innhold i et kvinneperspektiv. På filmkveldene er det enkel servering og gratis adgang.

Dato: 17/2, kl. 17.00–19.00
Sted: MiRA-Senteret

 

Vinterutflukt
Bli med MiRA-Senteret til Korketrekkeren for en morsom aktivitetsdag for kvinner og barn. Vær rask med å melde deg på pga. begrensede plasser.

Dato: 27/2, kl. 12.00
Sted: Oppmøte på MiRA-Senteret

 

Torgmarkering: Frihet fra Fordømmende Blikk!
Kvinner med minoritetsbakgrunn gjør krav på det offentlige rom
Hvordan vi skal kle oss, oppføre oss, eller i det hele tatt være i det offentlige rom, er blitt en allmenn sak. I dagens Norge møter kvinner med minoritetsbakgrunn moralpolitiet og fordommer idet offentlige rom fra flere hold.  MiRA – Ressurssenter for innvandrer- og flyktningkvinner reagerer sterk på den skjulte formen for sosial kontroll. I forbindelse med 8. mars, den internasjonale kvinnedagen, krever vi frihet fra fordømmende holdninger mot kvinner og unge jenter med minoritetsbakgrunn. MiRA-Senteret bringer TIL TORGS et spørsmål om kvinners frihet til bevegelse.

Dato: 6/3
Sted: Vestkanttorget og Grønlands Torg
Tid: Oppmøte Vestkanttorget kl. 12.30 (Vi drar samlet kl. 13.30 til Grønlands Torg) /
Oppmøte Grønlands Torg kl. 14.30

For ytterligere informasjon ta kontakt på tlf. 22 11 60 20 eller les mer om MiRA-Senterets torgmarkering her >>

 

Workshop: Ta ordet! – Kjærlighet og ekteskap
ImageMiRA-Senteret arrangerer Empowerment workshopen Ta Ordet! i flere byer i Norge denne våren. Les mer her >>

Vi inviterer DEG til å ta ordet og diskutere:
• Tvangsekteskap og arrangert ekteskap
• Grensen mellom frivillighet og tvang
• De mange forventningene
• Det individuelle valget

Dato: 19/5, kl. 17.00-19.00
Sted: MiRA-Senteret

 

Utflukt: Norsk folkemuseum
MiRA-Senteret inviterer til en utflukt til Norsk Folkemuseum. Norsk Folkemuseum er Norges største kulturhistoriske museum, og det eneste som har landsdekkende samlinger fra tiden 1500 til i dag. Med store samlinger fra by- og bygdemiljø presenterer museet kulturforhold i et historisk perspektiv så vel som i dagens samfunn.

 

Temakveld
Visning av filmen Sinna Mann. Sinna Mann er en film som retter søkelyset mot en hemmelig del av mange barns liv. Redde barn lever ofte i skyggen av sine foreldre, og bærer i taushet erfaringer om å være redde, triste og forlatte.

Dato: 17/3, kl. 16.00–19.00
Sted: MiRA-Senteret

 

Dagstur i Nordmarka
Til våren vil vi til å arrangere en tur til Nordmarka hvor vi vil utforske Markas mange unike muligheter for friluftsliv. I løpet av dagen vil vi bli bedre kjent med et av Oslos finneste naturområder hvor opplevelsene står i kø for både små og store.

 

Sommerutflukt
I år drar vi igjen til Hunderfossen familiepark ved Lillehammer. MiRAs sommerutflukt er kjempepopulær og blir raskt fullbooket så vær raskt ute med å melde deg på.

Dato: 12/6, kl. 08.00
Sted: Oppmøte ved Jacob kirke

Påmeldingsavgift:
Kr 200,- for voksne og barn over 12 år.
Kr. 100,- for barn under 12 år.
Barn under 2 år er gratis.
Betaling skjer ved påmelding.

 

Jentegruppa «La meg snakke»
ImageMiRA-Senteret har en nettverksgruppe for minoritetsjenter der målet er å tilby en arena hvor jentene kan snakke sammen om viktige spørsmål som opptar dem. Gruppa består av jenter med ulik bakgrunn i alderen 13–26 år. I jentegruppa holdes det blant annet klatrekurs, kurs i Hip Hop og aktiviteter som gokart og capoeira. Videre har man diskusjonsgrupper og det jobbes med artikkelskriving til MiRA-Magasinet.

 

Krisehjelp og veiledning
MiRA-Senteret gir råd og veiledning til kvinner og unge jenter med minoritetsbakgrunn om deres rettigheter, muligheter og plikter i det norske samfunnet. Vi hjelper til med juridiske spørsmål med hensyn til helse og livssituasjon, diskriminering på arbeidsmarkedet, samlivskrise, generasjonskonflikter osv.

Ta kontakt for å få telefonrådgivning eller individuell samtale med rådgiver. MiRA-Senteret har selvfølgelig taushetsplikt.

 

Informasjonsvirksomhet
For foredragsvirksomhet eller skolekampanjen, ta kontakt med oss!

 

GENERELL INFORMASJON OG PÅMELDING
De fleste av MiRA-Senterets aktiviteter er gratis, og senteret sponser da alle utgifter. I forbindelse med enkelte aktiviteter med spesielt høye utgifter kreves det deltakeravgift. Vi gjør oppmerksom på at en del av aktivitetene kun er åpne for kvinner og jenter med minoritetsbakgrunn.

Dersom ikke annet blir opplyst, holdes arrangementet på MiRA-Senteret, Storgt. 38 (4. etg).

For nærmere informasjon og/eller påmelding kontakt oss >>