Mødre som veiledere:

Språkkafe: Vi vil denne våren ha mange språkkafeer på MiRA-Senteret. I disse vil vi øve på norske ord og utrykk, og gjennom leker, aktiviteter og diskusjon vil vi jobbe mot Datakurså øke våre norskkunnskaper. Alle kvinner kan komme for å bedre sine norskkunnskaper i en uformell og hyggelig setting. Det settes ingen spesielle krav til forkunnskaper, så enten du er nybegynner eller du alt kan ganske mye norsk så er du velkommen til å delta. Kursene vil holdes på formiddager utvalgte tirsdager, og på ettermiddager utvalgte onsdager.

Kurs om arbeidsliv: Dette kurset vil både ha en teoretisk og praktisk tilnærming til spørsmål og problemstillinger knyttet til arbeid. Vi skal blant annet lære mer om hvordan man skriver søknad og CV, hvordan man finner ledige stillinger på nett, vi skal lære om jobbintervjuet, vi skal diskutere kjønnsroller knyttet til arbeidsliv og vi skal snakke om rettigheter og plikter i arbeidslivet.

Kurs om kommunikasjon mellom foreldre og barn står også på agendaen denne våren. Tom Sydhagen vil lede dette kurset som vil være diskusjonsgruppe-preget. Vi kommer til å fokusere på tema som barn og skilsmisse, traumer og grensesetting. I dette kurset kan du dele egne erfaringer, høre om andres erfaringer eller bare tilegne deg mer kunnskap om tema.

Stressmestring: I dette kurset skal vi lære mer om hvordan man kan roe ned og håndtere stress i hverdagen. Kurset vil være både teoretisk og praktisk, og du vil blant annet lære mer om årsaker til stress, hva som skjer når vi utsettes for stress i kortere og lengre perioder og om mental og fysisk håndtering av dette. Kurset vil også inneholde en rekke praktiske og fysiske øvelser. Inge Ås vil lede kurset.

I Mødre som veiledere tilbys også workshops, arbeidsgruppemøter og andre aktiviteter og utflukter. Gjennom kurs og aktiviteter vil du styrke din rolle som veileder for kvinner i ditt nærmiljø.

s2

Rettighetsinformasjon:

Gjennomvåren vil det flere ettermiddager holdes rettighetsinformasjon om ulike tema. Vi vil blant annet diskutere og informere om rettigheter i forhold til skole og utdannelse, maktfordeling i Norge og barnevern og samvær. Dette er en fin mulighet til å lære mer om dine og andres rettigheter knyttet til bestemte tema.

Svømming:

Denne våren kommer svømming til å tilbys hver fredag. Dette er et tilbud for deg som ønsker bassengtrening og som ønsker å lære og svømme. Treningen vil finne sted på Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter på Mortensrud. Du må melde deg på dettet kurset på forhånd, og det er bindene påmelding. Det er viktig at du er med på kurs gjennom hele våren, og hvis du ikke kan delta på et kurs er du nødt til å gi beskjed på forhånd.

 

 Åpent hus:

Vi fortsetter med Åpent hus hver onsdag. MiRA-Senteret holder åpent fra kl. 15.00 til 19.00, og du er velkommen innom når som helst i dette tidsrommet. Åpent hus er en uformell møteplass der du kan komme for å bli bedre kjent med andre kvinner og med MiRA-Senteret over en kopp te eller kaffe. Vi vil også ha mange ulike aktiviteter flere av disse onsdagsettermiddagene som for eksempel malekvelder, sy- og heklekvelder m.m.

Forum for bevisste valg:

Denne våren vil MiRA-Senteret arrangere debattforum som vil hete Forum for bevisste valg. Senterets leder Fakhra Salima åpner dette forumet, og 2. mars vil det i forbindelse med kvinnedagen 8.mars holdes et forum der vi diskuterer norsk feminisme og interseksjonalitet. Dette vil være en svært viktig arena for å sette fokus på sentrale politiske utfordringer.

 

Folkemuseum