Det var god stemning da MiRA-Senteret den 10. desember dro på tur til Hauger gård i Maridalen sammen med 50 kvinner og barn. Hauger gård 2

Dagen begynte med at alle fikk servert gløgg og pepperkaker. Etter at kvinner og barn hadde kost seg med dette, satte vi i gang med natursti. Vi delte inn i fem lag som gikk på tur inn i skogen. Det var 15 poster med lærerike spørsmål om natur og dyreliv i Oslo-marka.

Etter naturstien fikk barna grille pølser rundt bålet i lavvoen, mens de voksne fikk servert deilig oksestek eller fisk med bakt potet, brokkoli og bearnéssaus. Det var veldig hyggelig å snakke og bli bedre kjent mens vi spiste den gode maten.

Hauger gård

Etter maten var det tid for hesteridning for barna. Utenfor lavvoen sto det en stor hest og en liten ponni, og barn med foreldre stilte seg i kø slik at alle barna skulle få ri. For noen var dette første gang på en hest, mens andre hadde tydelig ridd før. Etter at alle barna hadde ridd, fikk vi prøve kanefart. Det var flere hester og kjerrer som ventet, og på tur satte kvinner og barn seg oppi vognene for å kjøre. Det var stemningsfylt å kjøre på en julebelyst sti, mens vi hygget oss og sang.

På denne flotte turen fikk kvinner og barn anledning til å knytte nærmere kjennskap og bånd til hverandre og til norsk natur.