Det er ikke uten grunn at mange regner sommeren for å være den beste årstiden. Etter en lang vinter, er det endelig godt å kunne bevege seg utendørs, uten å bli møtt av et kuldeslør. På MiRA-Senteret gleder vi oss spesielt til i sommer. Med spennende aktiviteter på programmet, kan ikke engang regnværet sette en stopper for opplevelsene. For som sagt, så mange ganger tidligere, «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær.» 

Vi beveger oss innenbys, så vel som utenbys, til familieparker og museer. Og dersom været, mot formodning, bestemmer seg for å motarbeide oss; da svarer vi med filmkvelder, snacks og innendørs hygge. Kom innom i løpet av sommeren, vi gleder oss til kjente og nye fjes!

 

Tur til Hunderfossen Familiepark

Den årlige utflukten til Hunderfossen er desidert et av sommerens høydepunkt. Både for de store, men kanskje aller mest for de små. Som så mange ganger tidligere, inviterer MiRA-Senteret mødre og barn ut på tur til Hunderfossen Familiepark, der lek og hygge står i fokus. I år finner turen sted lørdag 15. junIMG 8240i.

Med flere titalls attraksjoner for barn og voksne i alle aldre, er Hunderfossen Familiepark et eneste stort eventyr. Gokart, badeland, Eventyrskip og 4D-kino er kun et lite utvalg av de mange opplevelsene man kan få med seg. Her er det rom for fantasi og kreativ utfoldelse, så vel som spenning og fart. Med andre ord, noe for enhver smak. 

I fjor kunne vi konkludere med en svært vellykket tur, og regner med at årets utflukt blir minst like bra. Vi ser frem til en hyggelig dag ved Hunderfossen Familiepark, i lag med både velkjente og nye fjes.

 

Tur til Eidsvoll

Vi befinner oss inne i en veldig spennende periode, med tanke på Norges historie. Årene 2013 og 2014 er svært sentrale i forbindelse med utviklingen av det norske demokratiet. I år er det nøyaktig 100 år siden kvinner fikk eidsvollinnvilget stemmerett, og neste år feirer grunnloven hele 200 år. Som en verdig markering av både stemmeretts- og grunnlovsjubileet, inviterer MiRA-Senteret i den forbindelse med på tur til Eidsvoll og Rikssalen, der det hele startet i 1814.

Opplegget involverer en guidet omvisning på Eidsvoll, hvor de voksne får med seg utstillingen De 6 viktige ukene, mens barna får delta på aktiviteten Jakten på grunnloven. Dette er to veldig flotte aktiviteter, som både engasjerer store og små. I tillegg vil kvinnene få delta på ”ta ordet”-kurs. Her vil det fokuseres på historien rundt kvinnekampen for stemmerett, og hva dette innebærer i dagens samfunn. Som alle gode opplevelser, avsluttes turen med god mat og piknik på Odden.

 

Norsk Folkemuseum

Lørdag 29. juni, tar MiRA-Senteret turen til Bygdøy, for en dag på Norsk Folkemuseum. Det er ikke uten grunn at vi ønsker å invitere kvinner og barn med på denne utflukten. Norsk FolkemuFolkemuseumseum er kjent som Norges største kulturhistoriske museum, og tilbyr en rekke spennende aktiviteter. Det er det nærmeste vi kommer en tidsreise. Få et innblikk i hvordan hverdagen var før i tiden, fra 1500 og til i dag. Gå i gamle gater, besøk eldre bygninger, og se hvordan samfunnet har endret seg.

Omvisning på Norsk Folkemuseum er i hovedsak en utendørsaktivitet, hvilket passer ekstra godt i sommerferien. Dette er spennende for både barn og voksne, da det kombinerer lek og læring på en høyst engasjerende måte.

Vi ser frem til hyggelige turer med både kjente og nye fjes, og er sikre på at også denne sommeren blir minneverdig. Dersom du ønsker å delta på noen av de overnevnte arrangementene, send oss gjerne en e-post til ungejenter@mirasenteret.no, eller ring på 22 11 69 20. Vel møtt!