MiRA-Senteret har i hele sommer hatt et variert og spennende aktivitetstilbud for kvinner og barn som ikke reiste bort i ferien. Vi har arrangert utflukter til blant annet Minneparken i Gamlebyen, Norsk Folkemuseum på Bygdøy, Naturhistorisk Museum, Tusenfryd, Botanisk Hage, Hunderfossen familiepark i Lillehammer, og Villa Fridheim på Bjørøya i Noresund. Med god hjelp av frivillige har utfluktene vært en stor suksess, med godt oppmøte gjennom hele sommeren!Sommeraktiviteter 1

Kunnskap og integrering!

Felles mål for MiRA-Senterets sommeraktiviteter er å bli bedre kjent med eget nærmiljø i Oslo og omegn. Flere av MiRA-Senterets aktiviteter har i år også hatt fokus på norsk historie og norsk kultur. 

Muntlig fortellertradisjon og formidling av livsvisdom har vært en viktig del av norsk kultur, og i eventyrlige omgivelser på Villa Fridheim fikk MiRA-Senteret lære om Asbjørnsen og Moes eventyrsamling. I den vakre Villaen fikk MiRA-Senteret gå rundt i ulike etasjer og se det flotte eventyrmuseet. Både Prinsessen på erten, Rødhette, Askeladden, og Reveenka var å se, sammen med utstoppet bjørn, rev og ulv. Det var en spennende utflukt, både for kvinner og barn.

Hunderfossen familiepark – en eventyrlig dag

Det er tradisjon på MiRA-Senteret at vi i løpet av sommeren arrangerer en dagstur ut av Oslo. I år var intet unntak og turen gikk til Hunderfossen familiepark i Lillehammer. I strålende sol fikk kvinner og barn blant annet oppleve rafting, bade i badeparken og besøke eventyrslottet.

Flere som deltok på denne turen kunne fortelle at de ikke hadde planer å reise bort om sommeren og at det var veldig koselig at de og deres barn fikk være med på en slik tur, slik at de kunne komme seg litt bort fra hverdagen og oppleve noe nytt.

Empowerment av unge jenterSommeraktiviteter 2

På Vulkan Klatresenter og i klatreparken på Tryvann har modige unge jenter fått utfordret seg selv, testet og satt nye grenser i sommer. I trygge omgivelser oppmuntret, støttet og motiverte jentene hverandre til å klatre både lengre og høyere. Ved hjelp av tillit og godt samarbeid kunne jentene bryte sine grenser, og med dette oppnå stor mestringsfølelse!

Flyktningkvinner – og barn

I lys av dagens flyktningsituasjon, har MiRA-Senteret i 2016 et særlig fokus på flyktningkvinner- og barn og asylsøkere, både nyankomne men også allerede bosatte. I den forbindelse har vi etablert samarbeid med flere mottak, og i sommer arrangerte vi aktiviteter som gir flyktningkvinner kunnskap om deres nye land. Både turer til Tusenfryd, til Hovedøya, piknik i parken og en stor Eid-fest ved Deichmanske bibliotek for over 100 flyktninger og barn. 

Mangfold og variasjon!

Aktivitetene ved MiRA-Senteret er en viktig arena for sosial nettverksbygging, hvor en treffes og blir kjent i hyggelige omgivelser.Denne sommeren har kvinner og unge jenter blitt bedre kjent med egen by og nærmiljø, samtidig som nye relasjoner har blitt bygget. Denne sommeren har bekreftet erfaringer fra tidligere år at selv om skolen stenger så er det mange barn som er hjemme og trenger et aktivitetstilbud. Både turen til Hunderfossen familiepark og Villa Fridheim hadde mange påmeldte og vi måtte operere med ventelister. For som en av kvinnene sa: «Oslo er kjempefint om sommeren, men det er også  hyggelig å besøke steder som ligger litt lengre unna og både oppleve og se nye ting. Samtidig som man får sett mer av den vakre norske naturen gjennom bussvinduet»

Det har vært en fin sommer, og vi går høsten i møte med gode minner. Mangfold skaper glede!

Sommeraktiviteter 3