Onsdag 7.desember lanserte MiRA-Senteret boken: Ruth Reese- Black Dreams revisited på Den Norske Opera & Ballett. På lanseringen ble det spennende foredrag om Ruth Reeses liv og arbeid, høytlesning av dikt og korte historier fra boken og innlegg om Ruth Reeses betydning for MiRA-Senteret og kampen til svarte mennesker i Norge. Bokens redaktør er MiRA-Senterets leder, Fakhra Salimi som håper på at den kan bidra til at unge generasjoner kan bli inspirert til å vite mer om Ruth Reese og den historiske kampen til svarte mennesker i Norge.

I boken, utgitt av senteret, samles tjue dikt og fem noveller skrevet av den klassiske utdannete afroamerikanske sangeren Ruth Ann Reese (1921-1990).  Reese flyttet fra et rasesegregert USA til Europa på 1950-tallet. I Norge ble hun kjent for sin politiske aktivisme og formidling av afroamerikansk kulturarv i Norge, men hun hadde også en lidenskap for å skrive.

På lanseringsseminaret ble det både høytlesning og varierte foredrag om Ruth Reese og hennes viktige politiske aktivistiske arbeid og hennes inspirasjon for MiRA-Senteret. Michelle A. Tisdel, som er sosialantropolog og manusforfatteren av teaterstykke: Ruth Reese- Give her a Crown holdt også et flott foredrag om «svarte drømmer og historier.

MiRA-Senteret håper nå at Ruth Reeses fortellinger og viktige politiske ståsted kan leve videre gjennom boken og at den kan bidra til å skape inspirasjon for oss alle i å fortsette denne viktige kampen.

Boken kan bestilles fra MiRA-Senteret på post@mirasenteret.no

Pris: 300,- (+porto)