Virtuell virkelighet og kjønnslikestillingsutfordringer

MiRA-Senteret ønsker med dette å invitere deg til å delta på senterets nasjonalkonferanse om virtuell virkelighet og kjønnslikestillingsutfordringer under og etter koronapandemien. Årets konferanse består av innlegg fra både internasjonale og nasjonale fagpersoner og på konferansedagen lanserer MiRA-Senteret også den rykende ferske utredningen: Zoom in – minoriteters tilgang til den digitale verden.

Konferansen vil foregå både digitalt på Zoom og med et begrenset antall til stede i Oslo Kongressenter, torsdag 18.november kl. 08.30-15.30.

MiRA-Senteret har gjennom korona-pandemien sett hvordan situasjonen har truffet grupper av mennesker ulikt. Samtidig er vi vitne til at digitaliseringen, både i det norske samfunnet og internasjonalt, de siste årene har skutt i været. Digital kompetanse er i økende grad avgjørende både på jobb og privat, for å ha tilgang til offentlige tjenester og nødvendig oppdatert informasjon.

Når den virtuelle virkeligheten blir en del av hverdagen. Hva da med dem som ikke har tilgang til denne virkeligheten?

På konferansen vil vi løfte frem erfaringer under pandemien og fremtidige utfordringer. MiRA senteret har jobbet med problemstillingen i over 15 år og skal lansere en ny utreding: Zoom in – minoriteters tilgang til den digitale verden under konferansen. Utredning løfter frem minoritetskvinner egne erfaringer knyttet til en digitalisert hverdag og drøfter forslag til tiltak som kan fremme inkludering i digitale verden.

MiRA-Senteret inviterer deg til å delta på denne spennende nasjonalkonferanse. Konferanse er særlig viktig for alle som er engasjert i integreringsarbeid. Det blir diskusjoner og foredrag fra engasjerte nasjonale og internasjonale fagpersoner, deriblant professor Sameena Choudry (Storbritannia), forsker Heidi Esma Dahl Bønnehoff og Kristine Bergtora Sandvik mfl. Fagpersoner som på ulike måter kan bidra til å løfte frem viktige tiltak som kan bidra til økt bevissthet rundt tematikken.

Se spennende program her!

Send gjerne påmelding til post@mirasenteret.no eller meld deg på i skjemaet under innen onsdag 10. november.

Påmelding er bindende og konferanseavgiften er kr. 300 for digital deltakelse og 500 for fysisk deltakelse. Når du melder deg på skriv om du foretrekker digital eller fysisk deltakelse så bekrefter vi dette når konferansen nærmer seg. 

Ønsker du å delta på konferansen? Meld deg på her: