Kvinner og barn med minoritetsbakgrunn besøker Teknisk museum!

En varm, rolig og sol fylt dag la MiRA-senteret turen til teknisk museum i Oslo. Vi var en gjeng på 10 personer fra alderen 2 til 30+. Godt representert i alle aldrer.

Teknisk museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, vitenskap og medisin. Museet er stort og har utallige ting å se på som er både unike og lærerike. Aktiviteter, demonstrasjoner skuespill og utstillinger er noe av det museet har og bruker for å formidle og vise frem sine ting.

Kvinner og barn samlet seg på MiRA-Senteret og vi tok bussen til museet. Det ble en fin gruppe opplevelse, alle følte seg trygge med hverandre og det oppstod en god stemning med mye spenning. Noen av deltakerne hadde besøkt museet tideligere mens noen var der for aller første gang. Vi ankom museet og fikk hengt fra oss jakker og fikk kart og oversikt over museet. Det tok ikke mange minutter før alle plutselig var borte i museet som er en stor labyrint. Ivrige sjeler som fløy rund, utforskningen var visst i gang…

Spesielt populær var kjelleren som er en arena for barn. Her fant de matematiske, teknologiske og vitenskapelige leker og utfordringer. Noen av utfordringene de fikk brynet seg på var for eksempel, hvorfor faller ikke vindmøllene når det blåser opp til storm? Du kan selv prøve deg frem og finne ut hvorfor! Klarer du å få en ball gjennom en ring kun ved hjelp av sterk luft? Her gjelder det å konsentrere seg og holde hånden stødig.

Vi komponerte musikk, ringte til hverandre fra telefonbokser, lærte oss morse koder, så verdensrommet og så mye mer at det ikke kan beskrives men må oppleves!!

Etter flere timer uten pause var det dessverre tid for å dra. Kunnskapstørste men samtidig mer kunnskapsrike enn ved ankomst, satte vi kursen tilbake. Litt slitne barn, men godt fornøyde!