I forbindelse med årets empowerment aktiviteter har vi på MiRA-Senteret hatt fotokurs for ungejenter tittelen ”Identitet er min styrke”. Minoritetskvinner og unge jenter i nettverket vårt har jobbet med bilder som for hver enkelt er uttrykk for hennes identitet. Vi er stolte over de flotte og kreative bildene som ble utstilt på årets Melafestival. Fotoutstillingen hadde, som kurset vårt, tittelen ”Identitet er min styrke”.

Spørsmål som ”Hvem er jeg?” og ”Hvor hører jeg hjemme?” søker å definere vår personlige identitet og har alltid vært viktig for mennesker i alle kulturer. Gjennom denne fotoutstillingen ønsket vi å vise at ens identitet er noe man skal være bevisst på, og stolt av å vise frem. Alle har rett til selv å definere hvem de er.

Mange mennesker var innom MiRA-Senterets telt i løpet av de tre dagene med Melafestival, og var imponert over bildene i utstillingen.

Jentene definerer sin egen identitet!
Alle bildene og bildeseriene i utstillingen hadde tekster fra jentene som hadde komponert og fotografert dem. Et av bildene for eksempel viste en fantasifull vinkling fra en side i Koranen, og hadde bildeteksten ”Koranen er min meditasjon”. En bildeserie med kommentaren ”Sommer er bryllupstiden fylt med farger og glede”, hadde på en kreativ måte fanget fargene og spenningen ved en stor dag i fotografier av forskjellige bryllupsdekorasjoner.

Noen andre bilder viste glade mennesker sammen på fotballbanen og i andre aktiviteter. Bildene hadde kommentaren ”Jeg får min styrke fra familie og venner”. To bilder viste en ung kvinne med munnen tildekket og ikledd t-skjorte med påskriften ”LET ME TALK IN KURDISH!”. Å uttrykke seg selv i sin morsmål er viktig del av identitet for mange. En annen serie het ”Jeg bærer min identitet”.

Foto verksted og bildeutstilling var et spennende uttrykk for jentenes definisjon av sin egen identitet.