Kreativt verksted er nå godt i gang og kreativiteten florerer. Gjennom kunst har vi satt søkelyset på antatte fordommer og problemstillinger knyttet til kvinners seksualitet og identitet. Vi har jobbet med ulike fordommer både blandt oss selv og som vi møter på forøvrig. Deltakerne har fått en innføring i basic maleteknikker og hvordan man skal bruke farger til å få frem et kraftig uttrykk i maleriene.

Bildene her er laget ut ifra temaet «Den usynlige kvinnen», hvor hovedfokuset har vært å lære å se på en annen måte. Deltakerne fikk i i oppgave å male kvinner med hijab og burka, men ved å frigjøre seg fra fordommer som vi ofte får fra media. Resultatet ble noen kraftfulle, sensuelle bilder med et sterkt personlig uttrykk.

Se alle bildene her >>

Maleriene av de fyldige kvinnene er fra temaet «Hvordan utfordre etablerte definisjoner av skjønnhet?» og portrettbildene er fra temaet «Deg gjennom mine øyne!», hvor deltakerne fikk i oppgave å male hverandre. NB! Bildene kan ikke brukes uten skriftlig tillatelse fra MiRA-Senteret © 2010.

Les også mer om kreativt verksted her >>