Vi er glad for at filmen Tabuens andre ansiktet inspirerer NRK Migrapolis, som i følge NRK er et program som tar for seg fremmedkulturelles situasjon i Norge, til å lage et liknende innslag. Flere av deltakerne i filmen er blitt kontaktet av redaksjonen i Migrapolis for å stille opp i deres program og snakke om seksualitet, slik de gjorde i Tabuenes andre ansikt.

Tabuens andre ansikt er en film om minoritetskvinner og seksualitet av Fakhra Salimi. Den handler om hvilket forhold kvinner og jenter med minoritetsbakgrunn har til sin egen kropp og seksualitet. Hvor viktig er ære og skam, dyd og frigjøring? Hvorfor velger noen jenter å vente, og andre å ha sex? Og hva svarer man når noen spør hvorfor du fremdeles er jomfru.

Den tar et oppgjør både med kulturelle tabuer og med forestillingene om disse kvinnene som undertrykte og uten innflytelse over sine egne liv. I filmen Tabuenes andre ansikt presenterer kvinnene selv sine historier. Filmen er på DVD og kan kjøpes hos MiRA-Senteret ved å ta kontakt.

Les mer om filmen her >>