I anledning fylkestings- og kommunestyrevalget 12. september 2011 har MiRA-Senteret lansert en valgkampanje for å få flere minoritetskvinner til å engasjere seg i politisk debatt og stemme ved høstens valg. Gjennom hele kampanjen vil vi arrangere flere valgdueller med lokalpolitikere. Vi vil også gi informasjon og praktisk opplæring i valg til kvinner med minoritetsbakgrunn.

Opplæring
MiRA-Senteret lanserte valgkampanjen 1. juni med opplæring i valg og annen informasjonsvirksomhet. Vi har vært så heldige å få låne en valgurne fra Oslo kommune som står her på senteret. Vi vil oppfordre alle kvinner til å komme innom senteret og prøve vårt ”valglokale”- en enkel og grei opplæring i hvordan man stemmer!

Informasjonsmateriell

MiRA-Senteret har utarbeidet informasjonsmateriell på åtte språk. Vi har laget en egen brosjyre med spørsmål som vi mener er viktige for minoritetskvinner og har bedt de forskjellige politiske partiene å svare på disse spørsmålene. Vi ønsker å informere kvinner med minoritetsbakgrunn om hvor viktig det er å kjempe for sin sak og bruke sin stemme. Vi har laget plakater til å henge opp med oppfordringen om å stemme og La din røst bli hørt!

Valgdueller
I august/september vil MiRA-Senteret arrangere valgdueller i forskjellige bydeler i Oslo. Lanseringen skal være 6. august på Youngstorget fra kl. 12.00–14.00. Vi har invitert fremtredende politikere til debatt, og det vil bli underholdning samt internasjonal matstand. Ta med ditt politiske engasjement og møt opp for en lærerik og morsom dag!

 

De andre bydelsvalgdueller er:
– 13. august på Stovner Senteret fra kl. 12.00–14.00
– 20. august på Linderud Senteret fra kl. 12.00–14.00
– 3. september på Mortensrud Senteret fra kl. 12.00–14.00

Kom og still spørsmål til dine lokalpolitikere. Finn ut hva de forskjellige partiene står for. Engasjer deg. La din røst bli hørt!

For valgmateriell og generell informasjon om valg, kom innom MiRA-Senteret!

Du kan også ta kontakt med MiRA-Senteret på telefon 22 11 69 20, e-post prosjekter@mirasenteret.no eller Fakhra Salimi på mobil 92019962.