Søndag 27.oktober inviterte MiRA-Senteret til jubileumskonsert for å feire over 30 år med likestillingskamp. I tre tiår har minoritetskvinner stått sammen for å kjempe for sine rettigheter og synliggjøre den kraften, de kunnskapene og de ressursene de besitter. Det har vært en hard og krevende kamp, men vi gir oss ikke og fortsetter kampen for minoritetskvinners rettigheter i det norske samfunnet.

Uforglemmelig aften fylt med stemning og felleskap

Hanna Kvam var kveldens hovedkonferansier og Unity-Crew åpnet konserten med en forrykende dans.

MiRA-Senterets leder Fakhra Salimi, kulturminister Trine Skei Grande, ordfører Marianne Borgen holdt sterke og inspirerende åpningstaler om viktigheten av arbeidet MiRA-Senteret har vært en pådriver for i over 30 år.

Kveldens program besto av et bredt spekter ulike kunstutrykk med nydelig musikk, humor og dans med opptrender av Nosizwe, Klara Kamzi, Busi Ncube, Sanskriti Shrestha og Karavan Dance, Lisa Tønne, og Anak Indonesia. Likestillings- og diskrimineringsombud, Hanne Bjurstrøm og Valgerd Svarstad Haugland delte flotte ord fra scenen, i tillegg til at statsminister Erna Solberg og Rødt leder Bjørnar Moxnes var med oss å skape minnerik kveld gjennom videohilsen.

Mari Boine var kveldens hovedartist og delte nydelig sang og musikk med oss.

Mange flotte mennesker var til stede og bidro til å skape en uforglemmelig aften fylt med stemning og fellesskap. MiRA-Senteret er svært takknemlige og ønsker å takke alle som var med oss å feire 30 år med anti-rasistisk kvinnekamp! Her deler vi noen av kveldens magiske øyeblikk med dere.