Flytting til nye kontorlokaler kan være en utfordrende prosess, men takket være innsatsen til mange frivillige og deres dugnadsånd er MiRA-Senteret på plass i nye flotte lokaler denne høsten. 

Rett før sommeren fikk MiRA-Senteret beskjed om at utleier av våre lokaler skulle ta i bruk lokalene selv. Som grasrotorganisasjon for og av minoritetskvinner der vi jobber meget tett med mange kvinner i en vanskelig livssituasjon er forutsigbarhet og tilgjengelighet av senteret ekstremt viktig. Flere av våre brukere forteller at når de kommer til MiRA-Senteret føler de seg hjemme. Vi vet av erfaring at det tar mye tid, og krefter å flytte på en slik atmosfære.

Tross en meget krevende flytteprosess som har tvunget mye av våre ressurser inn på arkivgjennomgang, befaringer og et uendelig antall flyttekasser har vi likevel klart å gjennomføre våre faste kurs og hatt aktiviteter gjennom hele sommeren. Våre frivillige har vært uunnværlige i flytteprosessen og sammen har vi pakket ned og opp 28 års arbeid og flyttet MiRA-Senteret inn i nye flotte lokaler rett over på andre siden av gaten.

Mandag 4. september kunne vi endelig ønske velkommen til våre nye fine og lyse lokaler. Til arrangementet inviterte vi politikere, organisasjoner og samarbeidspartnere sammen med minoritetskvinner og unge jenter i vårt nettverk. Det ble en veldig hyggelig markering sammen med flotte mennesker som gjennom MiRA-Senterets historie har betydd mye.  Åpningen ble innledet med nydelig cellomusikk av Wei Ting Sei etterfulgt av MiRA-Senterets leder, Fakhra Salimi som også ønsket ordfører i Oslo, Marianne Borgen hjertelig velkommen. Vi er både stolte og rørt over ordførerens ord om hvordan MiRA-Senteret er med på å løfte byen.

Vel inne i nye lokaler konkludert lederen av MiRA senteret Fakhra Salimi at alle utfordringer også har et stort utviklingspotensial. Lokalene imøtekommer økningen i senterets aktiviteter og har stort potensiale for å utvide senterets virksomhet og ikke minst bli en sentral møteplass for viktige kvinnepolitiske og integreringsfremmende debatter. I Storgata 53a skal vi bygge et inspirerende aktivitetshus for mange generasjoner av minoritetskvinner i Oslo.

Velkommen!