Onsdag 7.desember inviterer MiRA-Senteret til boklansering av boken Ruth Reese: Black dreams revisited (2022). I boken, utgitt av senteret, samles tjue dikt og fem noveller skrevet av den klassiske utdannete afroamerikanske sangeren Ruth Ann Reese (1921-1990).  Reese flyttet fra et rasesegregert USA til Europa på 1950-tallet. I Norge ble hun kjent for sin politiske aktivisme og formidling av afroamerikansk kulturarv i Norge, men hun hadde også en lidenskap for å skrive.

Tid: Onsdag 7.desember kl. 18:00-19:00

Sted: Formidlingssenteret, Den Norske Opera & Ballett

MiRA-Senterets grunnlegger og leder, Fakhra Salimi forteller i forbindelse med lanseringen at:

 «Mange av Ruth Reeses litterære tekster ble ikke publisert i hennes levetid. Jeg hadde imidlertid lest disse tekstene med henne da hun levde. De ga meg mot til å fortsette arbeidet mitt mot rasisme og for likestilling. Med denne publikasjonen håper jeg de unge generasjonene vil bli inspirert til å vite mer om Ruth Reese og den historiske kampen til svarte mennesker i Norge.»

På lanseringen blir det foredrag om Ruth Reeses liv og arbeid, høytlesning av dikt og korte historier fra boken og innlegg om Ruth Reeses betydning for MiRA-Senteret og kampen til svarte mennesker i Norge.

Det vil også bli mulighet for å kjøpe boken til lanseringspris.

Ønsker du å delta på seminaret?

Send påmelding til post@mirasenteret.no innen 2.desember.

Les mer her: https://www.facebook.com/events/452046797097598

Etter seminaret vil det også være mulig å se teaterstykket om sangerinnen og menneskerettighetsforkjemperen Ruth Reese: Ruth Reese – Give me A Crown. Et arrangement i regi av Nordic Black Theatre & Cafeteatret og Den Norske Opera& Ballett som sammen tilbyr gratis forestilling av teaterstykket både 7 og 8.desember. Billetter til teaterstykket legges ut 28.november på www.operaen.no og gis bort etter «førstemann til mølla».

Velkommen!