MiRA-Senterets leder Fakhra Salimi ble tildelt Oslo Kommunes høyeste utmerkelse, St. Hallvard medaljen, for sin mangeårige kamp for minoritetskvinners rettigheter. bilde 1

St. Hallvard medaljen er en utmerkelse som deles ut av Oslo Kommune til personer som har gjort en særlig verdifull innsats for kommunen eller på annen måte har gjort seg fortjent til byens påskjønnelse. Medaljen er den høyeste utmerkelsen i Oslo, og er oppkalt etter byens skytshelgen St. Hallvard. 

Torsdag 21.mai mottok MiRA-Senterets leder, Fakhra Salimi, denne utmerkelsen med begrunnelsen «For å vise vei i et fremmed landskap». Ordfører Fabian Stang roste Salimi for sitt arbeid for å gjøre Oslo til en mer åpen, tolerant og mangfoldig by.

Oslos skysthelgens uselviske handling har ikke bare inspirert meg, han har også gitt meg en plattform for å kjempe for noe som er større enn meg selv: minoritetskvinners rettigheter. Tusen takk for medaljen, den vil jeg bære med stor ære. Takk for at dere følger med og verdsetter det verdifulle arbeidet kvinner med minoritetsbakgrunn gjør for byens utvikling, sa Fakhra Salimi i sin takketale.