Bestill filmer her >>

 Film om tvangsekteskap!

MiRA-Senteret produserte i 2002 filmen La jentene ta ordet om arrangerte ekteskap og tvangsekteskap, og denne er nå lagt ut for salg.

Temaet tvangsekteskap er blitt mye diskutert i ulike medier det siste året, særlig etter det tragiske drapet på Fadime i Sverige for litt over et år siden.

MiRA-Senteret har lenge ønsket å lage denne filmen, og i 1999 gjorde vi opptak med flere jenter på ulike workshops. På grunn av manglende økonomisk støtte til redigering av filmen, ble den ikke ferdig før nå. Filmen La jentene ta ordet er ment å være jentenes eget bidrag i debatten om tvangsekteskap og om unge jenters rett til selv å velge. Det aller viktigste i den sammenheng er å lytte til jentenes stemmer rundt temaet ekteskap, derav tittelen La jentene ta ordet.

Filmen egner seg godt som utgangspunkt for diskusjoner om temaet ekteskap, både i skoler og i andre former for gruppesamtaler. Inntektene går til vårt arbeid mot tvangsekteskap.

Filmen er ment å være minoritetsjentenes eget bidrag i debatten om tvangsekteskap, og den tar for seg unge jenters rett til selv å ta valg. Filmen fungerer godt som utgangspunkt for diskusjoner rundt temaet ekteskap, både i skolen og i andre former for gruppesamtaler. Inntektene fra filmen går til vårt arbeid mot tvangsekteskap. Filmen finnes på VHS og DVD.

Pris: kr. 300,–