Gjennom hele sommeren har MiRA-Senteret arrangert ulike aktiviteter for kvinner og barn. Vi vil takke alle som har deltatt for mange hyggelige opplevelser og for at alle bidrar til å skape glede og latter i tillegg til gode diskusjoner og nyttig erfaringsutveksling.

For MiRA-Senterets empowerment-arbeid er aktivitetstilbudet svært viktig og selv om juli måned ellers er svært feriestille, var det regelmessig aktivitet med stort oppmøte på MiRA-Senteret gjennom hele sommeren. Gjennom å tilby et variert aktivitetstilbud ønsker vi at kvinner med minoritetsbakgrunn og deres barn skal få mulighet til å nyte sommeren i friluft i selskap med andre. Flere tilbakemeldinger fra deltakerne er at aktivitetstilbudet er svært hyggelig, men også er viktig fordi det om sommeren blir tydelig hvem som har mulighet til å reise bort og ikke, og at familier uten nettverk ofte blir stående med få alternativer. Det er også viktig for MiRA-Senteret å oppmuntre til optimisme i oppdragelsen ved å skape rom der mødre kan tilbringe tid med sine barn utenfor hjemmet og i aktivitet med andre.

Utflukter gikk til Svarstad for hyttetur med kvinner og barn. Her hadde vi fotball og lek for barn mens kvinnene hadde workshop etterfulgt av fellesaktiviteter med dans og moro på kvelden. Ukene etter ble fulgt av aktivitetsdag på Hovedøya i Oslofjorden, tur til Voldsløkka idrettspark med volleyball og fotball, tur til Husdyrparken på Ekeberg og friluftstur til Ulvøya. Sommersola har ikke vist seg alle dagene i sommer og derfor har vi også arrangert flere innendørsaktiviteter som språkkafé og kreative kvelder med hennamaling. Denne sommeren har vi også hatt et styrket fokus på fysisk aktivitet og arrangert Zumba- og styrketreningstimer på senteret. Her viste deltakerne stort engasjement og motivasjon som gir inspirasjon til å fortsette med dette også i fremtiden.

Alt i alt har sommeraktivitetene vært trivelige og spennende for de som har deltatt, i tillegg til at mange har stiftet nye bekjentskaper og fått muligheten til nyttig erfaringsutveksling. Vi ser frem mot en spennende høst på MiRA-Senteret med mange varierte aktiviteter!